Yavru Köpek Sahiplenildiğinde Yapılacaklar

 




Eve Yeni Gelen Yavru Köpek

>Yeni yavru köpeğinizi seçtiniz ve onu sahiplenmek istiyorsunuz ancak Köpek sahiplenmenin de çok fazla sorumluluğun olduğunu ve Dostunuzun ihtiyaçlarını gidermek artık sizin bir sorumluluğunuz. Eğer bu sorumlulukları yerine getiremeyeceğinizi düşünüyorsanız bence hiç başlamadan bu yükün altına girmeyin. Çünkü dünya üzerinde binlerce Aile bir hevesle bu Canlıları sahipleniyor ve sonuç aşağıdaki gibi oluyor.

 >Ama biz sizin böyle bir şey yapmayacağına eminiz ve bu dostlarınıza ömürlük bir yuva olacağınıza eminiz.

 >Ve yeni Dostunuza aldınız, Eve doğru yol aldınız. Umuyoruz ki , Dostunuzun eve getirme beklentisinin heyecanı, bazı önemli hazırlıkları yapmayı unutmanıza neden olmamıştır . Yavru köpeğinizin alışık olduğu görüntüler , kokular , kokular ve ortamlarda muhtemelen ilk kez uzaklaştığını ve bunun, onun için çok stresli bir dönem anlamına geldiğini unutmayalım. Bu nedenle , onu eve getirmenizden önceki günlerde , tıpkı yeni doğan bir bebeği eve getiriyormuş gibi , her şeyin hazır olduğundan emin olmalısınız. Tekrardan hatırlatmakta fayda var bu dostunuz sizin artık çocuğunuz gibi olacak.

>Dostunuzu eve getirmeden önce mutlaka bir Veteriner Hekimden destek almanızı tavsiye ederiz. Bu hem sizin sağlığınız hem dostunuzun sağlığı için çok önemli.

>Evinizi sizinle paylaşacak olan Dostunuz aşıları bitene kadar enfeksiyon kapmaması için sokağa çıkmaması gerekiyor. Bu süre içinde veteriner hekiminizin düzenlediği aşı takvimini çok dikkatli takip etmelisiniz.

>1 yaşına doldurana kadar olacağı aşılar oldukça önemlidir.

>Dostunuzun 6-8 haftalık olduğunda Veteriner Hekiminiz dostunuza ilk aşılarına uygulamaya başlar.

>Bir Yavru Köpeğe yapılması gereken 4 temel aşı vardır. Bunlar Karma , Corona , Bordotella ve Kuduz aşısıdır.

>Bir önemli aşı daha. İç parazit aşısı.

Ø   >İç parazit aşısı hem köpeğinizin hem de sizin açınızdan oldukça önemli bir aşıdır. İç parazit aşısı her 3 ayda bir yapılmalı.

Ø   >Eve geldiğiniz zaman köpeğiniz ilk hafta alışma sürecinde olduğu için ağlama , yemek yememe , stres durumları ile karşılaşılabilir.

Ø   >Köpeğine evde rahat zaman geçirebileceği ve dinlenebileceği bir yatak almalısınız.

Ø   >Ancak bu süreçte köpeği her ağladığında yanına gitmeniz onunla ilgilenmeniz, yatağa almanız , oyunlar oynamanız ileri ki zamanlarda size sorun yaratabilir.




  Köpeğiniz İçin Yapılması Gereken Alışverişler

 > Taşıma Kabı(Veteriner Hekime giderken ve seyahat için gerekli)

 >Mama (Dostunuz için lütfen kaliteli mamalar seçiniz , mama seçimini veteriner hekimleriniz ile yapabilirsiniz)

 >Mama Kabı

 > Tasma ve Gezdirme Kayışı

 > Yatak

 > Şampuan ( Lütfen Köpek şampuanı olsun eğer bulamaz iseniz bebek şampuanı)

 >Oyuncak

 >Tarak





Yavru Köpekler Nasıl Beslenmeli

>Yavru bir köpeğin gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmesi için hangi gıdalarla beslendiği kadar ne sıklıkla , ne zaman ve ne kadar beslendiği de önemlidir.

> Öncelikle dört aylık olana ve yemek ihtiyaçları azalmaya başlayana dek günde üç kere beslenmelidir. Dört aydan sonra ise günde 2 kere beslenebilir. Köpeği sık sık beslemek önemlidir. Çünkü büyüyen bir yavru köpeğin midesi , günlük beslenme ihtiyacını karşılayacak mamayı bir öğünde yiyebileceği kadar büyük değildir. Su kabında daima taze ve temiz su bulunmalıdır.

 >Köpeğinizin mama ve su kabını çok gezilen ve gürültülü yerlerden uzak tutun

 >Maması ve suyu , rahat ve kolay erişebileceği yerlerde olmalıdır.

 >Yemek yediği kabın altına plastik bir paspas yada kağıt koyduğumuz zaman temizlemesi daha kolay olacaktır.

 >Mama ve su kabının yerini gerçekten gerekli olmadığı sürece değiştirmeyin

 >Köpeğiniz 20 dakika , ya da daha az bir süre içinde yiyebileceği kadar mamayı yemiş olacaktır. Bu nedenler 20 dakika sonra kabı kaldırın . Bu , ev eğitimi için büyük önem taşır. İlk başlarda , yavru köpeğinizin yiyeceğini suyla ıslatmayı deneyebilirsiniz . Bu sütten kesilmemiş yada daha küçük ırk yavru köpekler için çiğnemeyi kolaylaştıracaktır. Su ile ıslatarak kuru mama veriyor olsanız bile , temiz bir kapta yeteri kadar taze su bulundurun.





Yavru Köpek Nasıl Ve Ne Zaman Yıkanmalıdır

>Köpekler , doğal ortamlarında yıkanmayı nadiren ihtiyaç duyan canlılardır. Ter bezlerinin bulunmaması , suya temas halinde tüylerinin ve deri dokularının zarar görmesi gibi sebepler , köpekleri sudan mümkün mertebe uzak durmaya iter. Ancak bir yavru köpek sahiplendiyseniz , hijen ve sağlık gibi sebeplerle küçük dostunuzu yıkama isteği duyabilirsiniz. Eğer yavru köpeğinizi düzenli olarak yıkamak istiyorsanız , yıkama aralıklarını 4-6 haftadan daha sık olmamasına özen göstermeniz gerekir.

>Yavru köpekler yıkarken son derece dikkatli , özenli ve hassa davranmamız gerekir. Aşağıdaki adımları uygulayarak yavru köpeğinizi güvenli ve sağlıklı bir şekilde yıkayabilirsiniz.

>Köpeğinizi yıkayacağınız suyun sıcaklığını elinizle kontrol edin . Su fazla sıcak yaada fazla soğuk olmamalıdır.

>Suyu gözlerine yada kulaklarına kaçmayacak şekilde hafifçe köpeğinizin üzerinde gezdirin . Bu esnada köpeğinizi rahatlatmak için hafifçe masaj yapabilirsiniz.

>Köpeğiniz için uygun nitelikteki şampuanı avucunuza dökün ve köpeğinizin vücuduna elinizle hafifçe yayın.

>Köpeğinizin canını yakmayacak , ideal sertlikteki bir fırçayla şampuanı köpürtün.

> Köpeğinizin gözüne ve kulaklarına şampuan kaçmamasına dikkat ederek tüm vücudunu köpürtün ve sonra ılık suyla temizleyin.

>Son olarak elinizde köpürttüğünüz şampuanı köpeğinizin başına yayın ve hemen suyla durulayın . Köpeğiniz bu noktada direnmeye ve kaçmaya çalışabilir. Bu nedenle kontrolünü yitireceğiniz ek bir malzeme kullanmamanız ve baş temizliğini elinizle gerçekleştirmeniz önemlidir.

>Tüm işlem boyunca hareketlerinizin son derece yumuşak ve nazik olmasına özen gösterin.


Yorumlar

Popüler Yayınlar