Kedi Sahiplenildiğinde Yapılacaklar ve Besleme
Sokak Kedisi Sahiplenecekler Dikkat
Sokaktan sahiplendiğiniz kediyi ilk olarak bir veteriner hekime götürüp gerekli aşılarını yapmanız gerekmektedir.
1. Kedi Kabı
2. Kedi Kumu, Kum Kabı
3. Kedi Maması, Mama Kabı, Su kabı
4. Tırmalama Tahtası
5. Kedi Tasması
6. Kedi Oyuncağı
Kedinizi sahiplendiniz, gerekli malzemeleri temin ettiniz bundan sonra ki süreçte artık bir sorumluluğunuz başlıyor. Kedinizi beslemeli ona ilgi göstermeli ve birçok sorumluluğu yerine getirmelisiniz.
Ve İşte Kedinizin Yeni Evinde İlk Günü
>Ona olabildiğince nazik davranın ve bulunduğu ortama alışması için ona izin verin.
>Ona mama kabını, su kabını, yatağını gösterin.
>Evin diğer üyeleri ile tanışması için acele etmeyin ona biraz süre tanıyın.
>Yeni yuvasına alışırken, kediniz bir hayli meraklı olacaktır bu nedenle ona zarar verebilecek ve onun zarar verebileceği eşyaları ortalıktan kaldırmanız gerekebilir.
>İlk geceyi kardeşleriyle yatıyormuş gibi hissetmesi için yatağının altına sıcak su şişesi de koyabilirsiniz .Fakat unutmayın kediler yalnız uyumaya çabucak alışabilirler.
>Gerekmedikçe kedinizi yıkamayın buna pek ihtiyaç duymazlar.
Mama Seçimi
Mama seçiminde kaliteli seçimlere dikkat edilmelidir. Aksi takdirde kalitesiz mamalar kedinize zarar verebilir ve bazı hastalıklara zemin hazırlayabilir.
Mamasını değiştirirken ise bir anda farklı bir mamaya geçilmemeli yavaş yavaş yeni mamasına ısınması sağlanmalı aksi taktir de stres olabilir.
Beslenme
>Açlığa ve susuzluğu fazla dayanamazlar bu konu da dikkatli olun.
>Yavru bir kedi sahiplendi iseniz ona aşırı şekilde süt vermeyi tercih etmeyiniz. Fazla süt yavrunun ishal olmasına sebep olabilecektir.
Tuvalet Alışkanlığı
Kediniz tuvaletini yaptığında dışkısını kuma götürüp bunu ona göstermeniz hatta bazenleri koklatmanız ve bunu birkaç kere yapmanız yeterli olacaktır.
Kedi Beslemekten Korkanlar
Kediler deki çoğu hastalık insanlara bulaşmaz ancak bazı istisnalar vardır bunları da düzenli aşılarını yaptırarak
tedbir almanız yeterli olacaktır.
Yavru kediler yaklaşık 6 aylık olana kadar çok aktif olacaktır. Kanepelerinizi tırmalama, perdelere tırmanma gibi durumlar gözlenebilir ancak bundan da çok basit bir tedbiri vardır o da tırnaklarını kesmektir. Dikkat etmeniz gereken husus insanlar da ki kadar fazla tırnak kesimi gerekmez uçlarından almanız yeterli olacaktır.
Ben yapamam derseniz veteriner hekimler tırnak kesimini profesyonel bir şekilde yapabilir.
Tüy dökme ile ilgili de yine veteriner hekimlere götürerek tıraş ettirebilirsiniz.
Dışarı çıkacağım kediyi ne yapmalıyım?
Doğru miktarda yem ve suyunu vermeniz halinde yaklaşık üç güne kadar ev de yalnız kalabilirler ancak siz yine de acil bir durum olmadıkça yalnız bırakmamaya çalışın.
Eğitim
Unutmayın ki eğitilmesi zor hayvanlardır. Bazı temel şeyleri hemen kavrayıp uygulasalar da bazı şeyler için onlara sabır ve zaman harcamalısınız.
Yorumlar